JF vs "El despertar de la fuerza" (episodi VI)

Fa ara un any, el Jordi em proposar acabar la temporada amb el cadet femení. Un  altre aventura basquetbolista. Tot hi haver un equip tècnic molt bo, el cadet estava immers en una crisi per diversos motius: lesions i motivació. Em va motivar molt el repte, ja que, per a mi eren unes jugadores molt interesants d’entrenar, i a més a més ja les coneixia des de benjamines.

Faltava un mes de competició (4 partits), i teníem la 41ª Macrodiada a tocar. Amb la Cristina, gran entrenadora i millor persona, ens vam proposar guanyar la “MACRO”.  El treball tècnic quedava en segon lloc, havíem de recuperar l’equip anímicament. La recepta es senzilla: “el bàsquet es fàcil”, com dic sempre. Que sap fer tota jugadora, córrer. Que pots demanar a tota jugadora, defensar. Si tot això, afegim lluitar totes les pilotes fins al final, ja estaríem en el bon camí.

Quatre partits perduts per la mínima, però van lluitar fins al final... “Macro” campiones després de 1.000 cistelles a l’últim entrenament... i l’equip somriu. El Jordi em va proposar seguir, accepto de bon gust el repte amb l’ajuda del David, que les coneix i que em donarà equilibri als partits i suport als entrenaments.

Sí, ho sé, és un júnior femení de 1r. any, però hem de començar de zero. El bàsquet és fàcil, i l’hem de fer fàcil. Hem de botar, passar, i tirar... I principalment córrer, i córrer molt, molt més que els altres equips. Tenim lesionades i baixes, però també tenim reforços molt benvinguts. 1r. objectiu assolit: Ja tenim Equip.

absalletarragona.cat/noticia/20190928/cb-la-selva-vs-júnior-femení

Comença la primera fase de la lliga, i anem a La Selva, a priori un partit difícil. Nervis, por, desconfiança... però comencem a defensar, i victòria treballada al camp d’un rival directe. Això ha començat molt bé. Seguim treballant als entrenaments amb conceptes bàsics, i amb tàctiques molt senzilles. Defensar, i defensar, i si tenim algun dubte, defensar més. I arribem al camp del Ploms, primera i única derrota de la primera fase. Però sempre lluitem fins al final.

absalletarragona.cat/noticia/20191027/reus-ploms-vs-júnior-femení

Un punt essencial de la dinàmica del nostre equip, és el grup de pares, que sempre ens han recolzat incondicionalment. Afavorint el bon ambient entre totes les noies. Un punt d’inflexió per l’equip, va ser l’esquiada a Camprodón. Ara si: Ja som Equip, ja som Salle.

Partit rere partit, entrenament rere entrenament, l’equip creix. I arriba la tornada del Ploms, el nostre gran rival d’aquesta fase, amb una merescuda victòria: “Al 4t. quart, l'equip està dintre del partit. Si elles corren, nosaltres correm. Si elles fan cistella, nosaltres també. Si elles són dures i agressives a la defensa, nosaltres també ho som. Lluitem fins al final amb fe en les nostres possibilitats. Avui el millor, sense cap dubte, l'adaptació al joc del rival amb la duresa defensiva, i la tranquil·litat en atac, sense oblidar la lluita fins al final.”  Ja som un equip que surt a competir.

absalletarragona.cat/noticia/20200120/júnior-femení-vs-reus-ploms

https://www.basquetcatala.cat/competicions/resultats/7730

2n. objectiu assolit: Ja estem al Nivell “A” (amb 15 victòries i 1 derrota)

Després de 76 entrenaments, i 20 partits, i una vegada aconseguit l’objectiu de la temporada, ara toca prémer les dents a entrenaments i partits per pujar un esglaó. Volem i podem arribar a la F4... Sempre il·luminats per l’encenedor de la lluita i el treball fins al final, i com deia Epicuro: “ES JUGA, COM S’ENTRENA”...

absalletarragona.cat/noticia/20200229/júnior-femení-vs-claret-de-valls-0

                                                                          ... arribem al final de temporada amb la satisfacció de la feina ben feta, perquè "si volem, correm, i entrenem... podem”. I no oblideu mai: Som Equip, Som Salle.